2022-04-11 09:10:49• hírek • Refszatmar.eu

Véget ért a KRISZ munkatársképző tanfolyamának utolsó szakasza is

Március 31. és április 2. között Sólyomkőváron tartotta a Királyhágómelléki Református Ifjúsági Szövetség (KRISZ) a 2021-2022 év Munkatárs Képző Tanfolyamának (MKT) utolsó szakaszát. Jobb Domokos egyházkerületi ifjúsági előadó tanácsos, az eseménysorozat szervezője számolt be a képzésről, amit még 2021 novemberében kezdtek el.

16 fiatal jelentkezett a meghirdetett tanfolyamra s vett részt a négy hosszú hétvégét felölelő előadássorozaton. Nem csupán elméleti oktatás folyt, de sok játék- és gyakorlat formálta közösséggé, nemcsak az ífjakat, de a szervezőket is. Az idén végzettek felől is jó reménységgel vannak a szervezők.

Az érdekes, hasznos és élvezetes előadások, sok tárgyi ismeret osztottak meg a hallgatókkal, a csoportdinamikai és egyéb feladatok pedig a megoldáskeresés és elköteleződés szálait erősítgették. A közös étkezések, túrázások, baráti beszélgetések táplálták a testet, de a lélek számara is jutott eledel bőven.

A záró alkalomra Ft. Csűry István a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke is ellátogatott, hogy bátorítsa a fiatalokat. Püspök úr a közössségi oldalán a következőket jegyezte le: „Befejezte vezetőképzését a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Munkatársképző tanfolyam csapata. Gyülekezeti szolgálatra jelentkező ifjak ők, akik építik a jövendő egyházat Isten dicsőségére.”

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület mellett az egyházmegyék és a küldő gyülekezetek anyagiakkal is támogatták az MKT létrejöttét. Külön köszönetünket fejezzük ki Magyarország Kormányának, hogy a Bethlen Gábor Alapkezelő pályázatával támogatta programunk megvalósítását és a Communitas Alapítványról se feledkezünk meg, aki a novemberi alkalom finanszírozásába segítettek be.

A szervező csapaton, az előadókon s a fiatalok családján kívül, hálás a szívem a fiatalokért is, akik már most is gazdagítják Anyaszentegyházunkat s nem csak a jövő emberei lehetnek. Mindenért pedig a dicsőség legyen egyedül a Mindenható Istené!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: